بدون جرمگیری اسپرسوساز، به زودی منتظر خراب شدنش باش!

این روزها که هزینه خرید لوازم برقی مثل اسپرسوساز زیاد است، همه افراد دنبال راههایی برای مراقبت صحیح از دستگاهها هستند. بهتر است بدانید آب سخت طعم قهوه را تغییر میدهد، حتی به مرور زمان به دستگاه آسیب میزند و عمر آن را کم میکند. به همین دلیل تصمیم گرفتیم در این مطلب اطلاعات دقیقی درباره جرمگیری اسپرسوساز در اختیار شما قرار دهیم.
ضرورت جرمگیری اسپرسوساز
پیش از آنکه به بررسی روشهای مختلف رسوبزدایی از اسپرسوساز بپردازیم، لازم است با ضرورت رسوبزدایی از دستگاه اسپرسوساز آشنا شوید و بدانید در صورتی که به موقع نسبت به انجام آن اقدام نکنید چه اتفاقی میافتد. آب سخت به آبی گفته میشود که میزان کربنات کلسیم یا منیزیم آن بیشتر از حد مجاز باشد. وقتی آب سخت داخل دستگاه اسپرسوساز گرم میشود، کریستالهای نمک کلسیم و منیزیم کم کم جدا میشوند و در سطوح مجاور پخش میشوند. بنابراین لایهای از رسوبات و جرم روی دستگاه اسپرسو ساز تشکیل میشود. مهمترین تاثیرات ایجاد جرم و رسوب روی دستگاه اسپرسوساز شامل موارد زیر است:
اختلال در عملکرد دستگاه اسپرسوساز
اولین تاثیر تشکیل جرم و رسوب روی دستگاه اسپرسوساز کند شدن جریان آب در لولهها است. در صورتی که به موقع نسبت به جرمگیری اسپرسوساز اقدام نکنید، با مشکلاتی نظیر انسداد و نشتی یا کاهش فشار قهوه مواجه میشوید و نمیتوانید عملکرد مطلوبی را انتظار داشته باشید.
تغییر طعم و عطر قهوه
یکی دیگر از اثرات بیتوجهی به جرمگیری اسپرسوساز تغییر کیفیت قهوه است. جرم و رسوبی که داخل دستگاه اسپرسوساز باقی میماند، موجب تغییر طعم و عطر قهوه میشود. البته به این نکته توجه داشته باشید که دستگاههای اسپرسوساز اتوماتیک مجهز به چرخه رسوبزدای خودکار هستند. اما اگر دستگاهی با مبدل حرارتی تهیه کنید، لازم است نحوه صحیح جرمگیری را یاد بگیرید.
در صورت استفاده از آب تصفیه شده هم به جرمگیری اسپرسوساز نیاز داریم؟
برخی از افراد تصور میکنند در صورت استفاده از آب تصفیه شده و بدون املاح معدنی، نیازی به رسوبگیری اسپرسوساز وجود ندارد. درحالیکه تصفیه و فیلتر کردن آب میزان رسوب دستگاه اسپرسوساز را تا حد زیادی کاهش میدهد اما آن را به طور کامل متوقف نمیکند. اما به طور کلی توصیه میکنیم برای مراقبت از سلامت دستگاه اسپرسوساز و طعم بهتر قهوه حتما از آب فیلتر شده استفاده کنید.
هر چند وقت یک بار دستگاه اسپرسوساز را جرمگیری کنیم؟
یکی از سوالات متداولی که اغلب افراد درباره جرمگیری اسپرسوساز میپرسند این است که هر چند وقت یک بار باید این کار را انجام دهیم. بهتر است بدانید تعداد دفعات جرمگیری اسپرسوساز به میزان استفاده از دستگاه و میزان سختی آب بستگی دارد.
در صورتی که روزانه حداقل 6 مرتبه در روز دستگاه را روشن میکنید و میزان سختی آب تقریبا بالاست، باید هر 3 یا 4 هفته یک بار دستگاه را رسوبزدایی کنید. اما اگر آب نرم استفاده میکنید میتوانید رسوبزدایی را 3 تا 4 ماه یک بار هم انجام دهید و نگران آسیب به دستگاه نباشید.
از چه موادی برای رسوب زدایی اسپرسو ساز استفاده کنیم؟
برای جرمگیری اسپرسوساز میتوانید از محلولها و قرصهای رسوبزدا یا مواد خانگی استفاده کنید. محلولهای رسوبزدای تجاری با برندها و کیفیتهای مختلف در دسترس است. اما راهکارهای خانگی با حداقل هزینه انجام میشوند. با اینحال لازم است با مزایا و معایب هر کدام از این روشها آشنا شوید و متناسب با نیاز و بودجهای که در اختیار دارید، یکی از راههای زیر را برای رسوبزدایی از دستگاه اسپرسوساز انتخاب کنید.
رسوب زدایی اسپرسو ساز با محلول رسوب زدایی
استفاده از محلول رسوبزدا برای از بین بردن جرم و رسوب ساده است. یاز به تخصص خاصی ندارد. برای انجام این کار ابتدا باید دستگاه اسپرسوساز را روشن کنید و اجازه دهید دستگاه گرم شود. سپس اجازه دهید آب دیگ از طریق نازل به طور کامل تخلیه شود و پس از تخلیه، شیر آب گرم را باز کنید.
در قدم بعد، محلول رسوبزدا را مطابق دستورالعملی که روی آن درج شده است، داخل مخزن آب بریزید و مجددا دستگاه اسپرسوساز را روشن کنید تا محلول رسوبزدا وارد لولههای دستگاه شود. با ورود محلول رسوبزدا به قسمتهای مختلف دستگاه، جرم و رسوب باقیمانده داخل لولهها تمیز میشود. به این نکته دقت داشته باشید که پودر یا قرص رسوبزدا را به خوبی هم بزنید تا به طور کامل در آب حل شود.
در صورتی که دستگاه اسپرسوساز دارای نازل بخار باشد، باید بعد از ریختن محلول رسوبزدا شیرهای بخار را هم باز کنید تا رسوب با سرعت بالا و به آسانی از دستگاه جدا شود.
آخرین مرحله جرمگیری از دستگاه اسپرسوساز شستشوی مخزن آن است. شستشوی دقیق مخزن مرحله مهمی است که نباید نسبت به آن بیتوجهی کنید، زیرا ممکن است محلول رسوبزا داخل دستگاه بماند و سلامت شما را به خطر بیندازد. پس مخزن آب دستگاه را خارج کنید و داخل آب گرم بشویید. سپس از آب تازه برای پر کردن مخزن استفاده کنید و دستگاه را روشن کنید.
رسوب زدایی از دستگاه اسپرسوساز با اسید سیتریک
برای اینکه بتوانید طعم یک فنجان قهوه دلچسب را بچشید، لازم است برنامهای برای جرمگیری از دستگاه اسپرسوساز داشته باشید. اسید سیتریک به سادگی رسوبهای داخل دستگاه را تمیز میکند. اسید سیتریک به طور طبیعی در مرکباتی مانند لیمو وجود داد اما به صورت صنعتی هم تولید میشود که از لحاظ ظاهری به نمک شباهت دارد.
برای استفاده از آن باید 2 قاشق غذاخوری اسید سیتریک را با یک لیتر آب رقیق کنید. البته در صورتی که میزان سختی آبی که استفاده کردهاید بیش از اندازه زیاد بود، بهتر است میزان اسید سیتریک را افزایش دهید. بعد از آماده کردن محلول، آن را داخل مخزن دستگاه اسپرسوساز بریزید. بعد از گرم شدن دستگاه، آب از دستگاه خارج میشود. همانطور که پیش از این گفتیم برای جرمگیری دقیق لازم است از نازل بخار هم استفاده کنید تا مطمئن شوید تمام قسمتهای دستگاه به خوبی رسوبزدایی شده است.
رسوب زدایی اسپرسو ساز با سرکه
یکی از راههای متداول برای تمیز کردن جرم و رسوب آب استفاده از سرکه سفید است. اغلب افراد تجربه تمیز کردن رسوب آب از روی شیرآلات یا لوازم خانگی با سرکه را دارند و به این فکر میکنند دستگاه اسپرسوساز را هم با سرکه جرمگیری و تمیز کنند.
در صورتی که سرکه را با نسبت 1 به 3 با آب ترکیب کنید و داخل مخزن اسپرسوساز بریزید، جرم و رسوب لولهها و نازل بخار تمیز میشود و عملکرد دستگاه بهبود پیدا میکند.
آیا جرمگیری اسپرسوساز با سرکه سفید اقدام مناسبی است؟
باید به این نکته دقت داشته باشید که جرمگیری اسپرسوساز با سرکه سفید جزو راهکارهای مناسب و دائمی نیست. زیرا نحوه واکنش رسوب و جرم به محلول رسوبزدا و سرکه سفید متفاوت است. به عبارت دیگر محلولهای رسوبزدا به شکلی فرموله و طراحی شدهاند که فقط رسوبات آهک را از بین میبرند و آسیبی به قطعات دستگاه وارد نمیکنند.
اما استفاده مکرر از سرکه سفید باعث میشود اجزای فلزی دستگاه اسپرسوساز به ویژه دستگاههایی که مخزن آلومینیومی دارند، از بین برود. حتی ممکن است باقی ماندن سرکه سفید موجب ایجاد طعم نامطلوب قهوه و عدم رضایت مصرفکنندگان شود. در حالی که استفاده از محلولهای رسوبزدای دستگاه اسپرسوساز برای جرمگیری، از طعم قهوه و سلامت دستگاه اسپرسوساز محافظت میکند.
جرمگیری اسپرسوساز با آب لیمو
وقتی صحبت از جرمگیری اسپرسوساز میشود، برخی از افراد پیشنهاد میکنند از آب لیمو برای این کار استفاده کنید. آبلیمو جرم و رسوب را از بین میبرد و موجب بهبود عطر و طعم قهوه در دستگاههای رسوب گرفته میشود. استفاده از آب لیمو برای کسانی که نمیخواهند هزینهای برای خرید رسوبزدا بپردازند، اقدام مناسب و کمهزینهای است.
آیا آبلیمو برای جرمگیری دستگاه اسپرسوساز مناسب است؟
باید به این نکته توجه داشته باشید که استفاده دائمی و مکرر از آبلیمو برای جرمگیری اسپرسوساز موجب فرسایش لولههای دستگاه میشود و بر کیفیت عطر و طعم قهوه تاثیر میگذارد. بنابراین باز هم بین انتخاب آب لیمو برای جرمگیری دائمی و استفاده از محلول رسوبزدا بهتر است از محلول رسوبزدای مرغوب و باکیفیت استفاده کنید.
آیا استفاده از جوش شیرین انتخاب مناسبی برای جرمگیری اسپرسوساز است؟
شاید برایتان پیش آمده باشد که دوستان و آشنایان به شما پیشنهاد کنند از جوش شیرین برای جرمگیری اسپرسوساز استفاده کنید. اگرچه جوش شیرین پاککننده مناسبی برای قسمتهای بیرونی اسپرسوساز است، اما به دلیل اینکه در آب حل نمیشود و اسیدی نیست بهتر است برای رسوبزدایی لولهها و نازل بخار از آن استفاده نکنید.
اسپرسوساز تکنو محصولی درجهیک و مرغوب است که با مدلهای مختلف طراحی و تولید میشود و قابلیت آماده کردن اسپرسو، کافه، لاته، موکا، کاپوچینو و ساخت فوم شیر را دارد. مدلهای مختلف دستگاههای برند تکنو ابعاد مناسب و جمع و جوری دارند و با استیل ضدخش تولید میشوند تا جلوه و زیبایی دستگاه به مدت طولانی حفظ شود.
جمع بندی
این روزها خرید و استفاده از دستگاه اسپرسوساز با استقبال بالایی مواجه است. اما نکته مهمی که برای مراقبت از دستگاه اسپرسوساز و بهبود عطر و طعم قهوه باید به آن توجه داشته باشید، جرمگیری هر چند وقت یک بار دستگاه است. در این مطلب سعی کردیم راهنمای کاملی درباره بهترین محلولها برای جرمگیری اسپرسوساز در اختیار شما قرار دهیم و شما را با معایب استفاده از رسوبزداهای خانگی آشنا کنیم. همچنین اگر علاقمندید که بدانید با اسپرسو ساز چه چیزهایی می توان درست کرد می توانید مطلب نوشیدنی های جذاب با اسپرسو ساز را بخوانید.